Rješenje za budućnost za Vaš dom

Listajte prema dole

mobile-white-livingroom.jpgdt-white-livingroom-header.jpg

Sagorijevanje fosilnih goriva za energiju i dalje negativno utiče na naše zdravlje i životnu sredinu. Proizvodi i do 85 % svih zagađenja česticama koje se prenose u vazduhu, izazivajući klimatske promjene brzinom bez presedana¹. Kako bi zaštitila naše zdravlje i životnu sredinu, Evropska unija je postavila klimatske i energetske ciljeve, objedinjene u Evropskom zelenom dogovoru. Cilj mu je integrisati postojeće evropske energetske sisteme u efikasniji i integrisaniji, povezujući izvore energije i infrastrukturu za podršku dekarbonizaciji. Da bismo ubrzali naš napredak ka klimatskoj neutralnosti i ispunili ciljeve Evropske unije, potrebna su nam efikasnija rješenja za kontrolu klime kako u našim domovima tako i u komercijalnim okruženjima.

Mi u Samsung kompaniji radimo svoj dio posla.

Na primjer, kod naših toplotnih pumpi, za proizvodnju 4,5 kW energije one troše samo oko 1 kW električne energije, dok ostatak energije generišu iz vanjskog vazduha².

Thumbnail

Preispitivanje sredstava za hlađenje

Samsung ubrzava prelazak na rashladnog sredstva sa nižim potencijalnom globalnog zagrijavanja i ulaže u ekološki prihvatljivije alternative. GWP broj gasa se odnosi na to koliko toplotne energije zarobi u atmosferi tokom vremena, tako da je manji broj bolji. Na primjer, ove godine ćemo predstaviti našu prvu toplotnu pumpu sa prirodnim sredstvom za hlađenje, EHS Mono R290 — sa GWP od 3.

EHS HTLN Convenience v2 converted

Istražite naša rješenja za klimatizaciju

Bez obzira koje rješenje tražite, Samsung je tu da ispuni Vaše potrebe

¹ Izvor: Perera, F., 2017. Zagađenje od sagorijevanja fosilnih goriva je vodeća ekološka prijetnja globalnom zdravlju i pravednosti djece: Rješenja postoje. Međunarodni časopis za istraživanje životne sredine i javnog zdravlja, 15(1), str. 16.

² Na osnovu interne analize. Prosječni COP (nominalno grijanje) Samsung EHS proizvoda je 4,52, tako da su ekološki prihvatljiviji u poređenju sa konvencionalnim sistemima kotlova, koji uopšteno imaju COP od približno 1,0.

³ Električna energija dobivena iz obnovljivih izvora kao što su solarna energija, vjetar, geotermalna energija, biomasa i hidropostrojenja s malim uticajem često se naziva „zelena električna energija”. https://www.eea.europa.eu/help/glossary/eeaglossary/greenelectricity#:~:text=Electricity%20produced%20from%20resources%20such,to%20as%20'green%20electricity

⁴ Zahtijeva SmartThings aplikaciju i Samsung nalog. Dostupnost, funkcionalnost i kompatibilnost mogu se razlikovati u zavisnosti od regije. Potrebna je veza sa Wi-Fi kompletom (prodaje se zasebno) i bežičnom mrežom. Indikacije potrošnje i troškova su procjene i mogu odstupati od stvarne upotrebe i troškova.

⁵ Za više informacija o SmartThings kompatibilnim uređajima, posjetite: https://www.samsung.com/uk/smartthings/#worksWithSmartThings. Pored toga, pomoću SmartThings čvorišta, širok spektar drugih pametnih kućnih uređaja može da se integrira u ekosistem SmartThings.