Osjećajte se osvježeno bez hladnog propuha

Listajte prema dole

mb windfree sofa white7c29e038 2a73 4c0b b512 e1f79363015d

Samsung klima-uređaji sa WindFree™ tehnologijom hlade vazduh bez hladnog propuha¹. Hladimo Vas ljeti a grijemo zimi, dajući Vam savršeno okruženje u zatvorenom prostoru da budete ono što jeste.

Kako radi klima uređaj?

Klima uređaj radi tako što izvlači toplotu iz unutrašnjeg prostora i ispušta je vani. To se postiže preko rashladnog sredstva unutar sistema za klimatizaciju i radi u 3 koraka: Korak 1: rashladno sredstvo unutar sistema isparava (pretvara se u gas) i tada apsorbuje toplotu iz unutrašnjeg vazduha. Korak 2: pomoću kompresora se ispareno rashladno sredstvo šalje kroz sistem klimatizacije da bi ponovo postalo tečnost. Dok se rashladno sredstvo ponovo pretvara u tečnost, topli vazduh se izbacuje preko vanjske jedinice Korak 3: dok ispareno rashladno sredstvo teče kroz sistem klimatizacije, ohlađeni vazduh cirkuliše nazad u prostoriju i tako stvara efekat hlađenja kako bi se dobila ugodna temperatura u zatvorenom prostoru.

70285f05 c753 43ee b2d4 81dfc5a434d4

Vrste klima uređaja

Svaki klimatizacijski sistem treba i vanjsku jedinicu i unutrašnju jedinicu. Zavisno od sistema koji odaberete, na istu vanjsku jedinicu možete povezati više unutrašnjih jedinica. Sistem koji će biti adekvatan za Vas zavisi od Vaših potreba, doma i načina na koji je Vaš dom izgrađen.

Single split sistemi

Single Split sistemi povezuju jednu spoljašnju jedinicu sa jednom unutrašnjom jedinicom i idealni su za kontrolisanje udobnosti jedne prostorije u svom domu.

Kako odabrati adekvatan sistem za klimatizaciju

Odabir odgovarajućeg rješenja zavisi od Vaših specifičnih potreba.
 • schematic single split

  Single Split klima uređaj

  Ako samo tražite klimu za jednu prostoriju, onda su naša single split rješenja pravi izbor za Vas.
 • schematic multi split

  Multi Split klima uređaj

  Ako želite da rashladite više prostorija jednom vanjskom jedinicom, onda je multi split sistem Vaš izbor
 • DT-ambientata-climatehub-header.jpg

  TDM Plus - Vaše sveobuhvatno rješenje za grijanje i klimatizaciju

  Za one koji traže i rješenje za hlađenje i grijanje u jednom, EHS ClimateHub TDM+ je pogodno rješenje. Pruža grijanje kroz radijatore i podno grijanje, kao i toplu vodu za domaćinstvo. I klimatizaciju sa WindFree™ tehnologijom.

¹ ASHRAE (Američko društvo inžinjera za grijanje, hlađenje i klimatizaciju) definiše „Miran vazduh” kao strujanje vazduha na brzini ispod 0,15 m/s, bez hladnog propuha.