Naše rješenje za klimatizaciju koja se zasniva na vodi: modularno i fleksibilno

Listajte prema dole

P198 199 TIME4537 1 dr02bw

HVM (Hidro varijabilni višestruki) sistemi kombiniraju prednosti VRF i tehnologija hladnjaka kako bi se obezbijedilo rješenje za hladnu vodu pogodno za rekonstrukciju i nove dizajnerske projekte.

Koncept HVM hladnjaka zasnovan na vodi eliminiše potrebu za sredstvom za hlađenje unutar zgrade¹ i ovi sistemi pružaju dodatnu prednost mogućnosti za povezivanje na bilo koji sistem grijanja koji radi na vodu (kao što su radijatori i ventilkonvektori).

Kako radi HVM?

Kao toplotna pumpa vazduh-voda, naš HVM hladnjak koristi vodu kao medij za rashlađivanje kako bi Vam pomogla u kontroli klimatizacije u Vašoj zgradi. HVM sistem može da se povezuje sa raznim unutrašnjim ventilkonvektorima (FCU jedinice) kao što je 360 Cassette ili jednosmjerna kaseta, preko vodovodnih cijevi da se obezbijedi hlađenje i grijanje pojedinačnih zona. Može se povezivati i na sisteme za skladištenje toplote i sisteme za toplu vodu.

Samsung Schematics VRF Chiller LowBuilding

Glavne karakteristike sistema HVM hladnjaka

Energetski učinkovit

HVM hladnjaci su također optimizovani za energetsku učinkovitost², sa kompresorima visokih performansi, naprednim kontrolnim sistemima i drugim tehnologijama za uštedu energije. Kada se više jedinica HVM hladnjaka povezuje unutar jednog sistema, radno opterećenje se automatski prilagođava za maksimalnu učinkovitost³.

Alat za odabir HVM

Razumijemo značaj pojednostavljenja procesa dizajna sistema hladnjaka za konsultante za izgradnju s kojima biste mogli raditi. Zbog toga smo razvili intuitivan HVM online alat za odabir koji pojednostavljuje proces dizajniranja kompletnog sistema hladnjaka na modularan način. Pruža suštinske informacije uključujući podatke o učinkovitosti, ukupnom protoku vode i ukupnom padu pritiska u sistemu, što pomaže da odaberemo odgovarajuću pumpu za vodu i cijevi.

samsung training installer 2

Instalacija HVM hladnjaka

Mi radimo sa kvalifikovanim i iskusnim instalaterima koji nude stručne usluge u planiranju, instalaciji i održavanju komercijalnih sistema za kontrolu klimatizacije. Pronađite Samsung instalatera u svojoj blizini da porazgovarate o svojim specifičnim potrebama i dobijete ponudu.
Pronađite instalatera
DK commercial 360 cassette

Otkrijte druga komercijalna rješenja za klima uređaje

Ipak tražite drugu vrstu rješenja za komercijalne klima uređaje? Istražite naše različite opcije.
Otkrijte više

¹ Punjenje sredstvom za hlađenje HVM Hladnjaka je do 65 % manje nego kod tradicionalnih VRF sistema. U poređenju sa Samsung DVM S 60 HP, sa rashladnim sredstvom za hlađenje R410A, povezanim na dvanaest unutrašnjih jedinica od 14 kW i 100 metara cijevi. ² Vanjske jedinice HVM Hladnjaka imaju SEER (nominalno hlađenje) od 5,7 i SCOP (nominalno grijanje) od 4,3. Testirano na osnovu AG042 modela u testnim uslovima: Voda 35 bez ulaza pumpe. Rezultati mogu varirati ovisno o faktorima okoline i individualnoj upotrebi. ³ Pri niskom opterećenju, različite vanjske jedinice se uključuju u naizmjeničnim intervalima. Pri prosječnom opterećenju, vanjske jedinice rade na djelimičnom opterećenju da se optimizuje učinkovitost. Na maksimalnom opterećenju, svi kompresori svih vanjskih jedinica rade na maksimalnom kapacitetu.