Kompletna, isplativa, VRF kontrola klime za Vaše poslovanje

Listajte prema dole

GLS 1GLS 1

VRF sistemi koriste rashladno sredstvo da bi rashladili i zagrijali više prostorija ili zona unutar zgrade

Također pod nazivom DVM (Digital Variable Multi) sistemi, naša VRF rješenja fokusiraju se na pouzdanost, učinkovitost, udobnost i fleksibilnost dizajna i omogućavaju da se jedna vanjska jedinica poveže i na do 64 unutrašnje jedinice. Naš sveobuhvatni VRF asortiman, od DVM S2, preko DVM S Water do DVM S Eco, nudi pametno klimatsko rješenje za velike komercijalne primjene.

Šta je VRF sistem?

Sistemi sa varijabilnim protokom rashladnog sredstva sastoje se od jedne ili više vanjskih jedinica povezanih na unutrašnje jedinice putem cjevovoda za rashladno sredstvo kako bi hladili i grijali pojedinačne zone. Oni mogu osigurati energetski učinkovito grijanje, klimatizaciju, ventilaciju i rekuperaciju toplote. Vanjske jedinice moduliraju kapacitet na osnovu zahtjeva pojedinačnih zona, štedeći energiju na taj način što ne rade uvijek sa 100 % kapaciteta i poboljšavajući udobnost održavanjem temperature svake zone po potrebi. Idealno rješenje za potrebe kontrole klimatizacije u Vašem poslovnom prostoru, naši VRF sistemi nude pouzdane performanse, vrhunski komfor, svestranost dizajna i jednostavnu instalaciju, sa kapacitetom do 98 HP.

Samsung Schematics VRF LowBuilding

Glavne karakteristike VRF

Kontroliše različite zone

Samsung DVM S2 sistemi omogućavaju preciznu kontrolu temperature u više zona, pružajući udobnost velikom broju stanovnika. Sistemi sa rekuperacijom toplote dodaju mogućnost grijanja i hlađenja odvojenih zona istovremeno.

Optimizirajte VRF rad uz Samsung b.IoT Lite

Samsung b.Iot Lite je „Integrisano kontrolno rješenje” za male i srednje zgrade. Njegova otvorena platforma povezuje uređaje (npr. senzore i svjetla) i mašine s internetom, što pomaže da se poboljša učinkovitost i pogodnosti kroz razmjenu podataka. b.Iot Lite korisnicima nudi prilagodljivu kontrolnu tablu koja prikazuje podatke u realnom vremenu da bi pružila brzi pregled rada VRF. Lako kreirajte i izvozite izvještaje o statusu, izvještaje o trendovima podataka i korištenju energije, za centralizovanu kontrolu Vaših sistema.

Untitled 2

Naša VRF rješenja

 • (ODU)DVM S2 Building Rooftop Multi 1

  DVM S2

  DVM S2 je iduća generacija Samsung Digital Variable Multi (DVM) S platforme. Uz veću energetsku učinkovitost, optimizovanu AI tehnologiju i poboljšane performanse grijanja, ovaj asortiman dolazi sa svim inovacijama koje očekujete od nas - i više⁶. Dolazi u rasponu kapaciteta od 8 – 98 HP i kompatibilan je sa širokim rasponom unutrašnjih jedinica.
 • DVM S Eco AM7500K AM100KXMDGH 06 Low Noise Level

  DVM S Eco

  DVM S Eco je danas jedna od najkompaktnijih jedinica klima uređaja u svojoj klasi što je čini jednostavnom i ekonomičnom za instaliranje i rad bez ugrožavanja performansi. Dobro koristi vrijedan prostor, što je čini pogodnom opcijom za uštedu kancelarijskog prostora, na primjer.
 • DVM S Water AM200FXWANR 02 Dual Inverter Compressor img

  DVM S Water

  DVM S Water koristi vodu kao izvor za izmjenu toplote i može se povezati na različite aplikacije kao što su rashladni tornjevi, kotlovi, geotermalne petlje, morska voda i još mnogo toga. Ovaj sistem karakteriše produžena dužina cijevi i lagani dizajn.
samsung training installer 2

Montiranje VRF

Bilo da želite nadograditi postojeći sistem klimatizacije ili instalirati novi, Samsung VRF rješenja pružaju širok asortiman opcija koje će se uklapati u Vaše specifične potrebe. Mi radimo sa kvalifikovanim i iskusnim instalaterima koji nude stručne usluge u planiranju, instalaciji i održavanju komercijalnih sistema za kontrolu klimatizacije. Pronađite Samsung instalatera u svojoj blizini.
Pronađite instalatera
DK commercial 360 cassette

Otkrijte druga komercijalna rješenja za klima uređaje

Ipak tražite drugu vrstu rješenja za komercijalne klima uređaje? Istražite naše različite opcije.
Otkrijte više

¹ Izmjenjivač toplote omogućava 36,2 % veću površinu prenosa toplote na manjoj platformi (DVM S2 opremljen većim izmjenjivačem toplote od konvencionalnog modela AM100JXVAGH/ET. HX Dužina: 1700 mm → 1910 mm. Širina platforme: 880 → 930 [mm].) i 23,7 % veća površina prenosa toplote na većoj platformi (DVM S2 opremljen većim izmjenjivačem toplote od konvencionalnog modela AM200KXVAGH/ET. HX Dužina: 2100 mm → 2600 mm. 3). Na osnovu interne analize. Rezultati mogu varirati ovisno o faktorima okoline i individualnoj upotrebi. ² Visokoučinkoviti nazubljeni ventilator smanjuje potrošnju energije za 32 % istovremeno pružajući veći protok vazduha. (Nazubljeni ventilator usvojen za malu platformu. Zasnovano na poređenju modela od 12 HP.) Na osnovu interne analize. Rezultati mogu varirati ovisno o faktorima okoline i individualnoj upotrebi. ³ 20 % brže hlađenje na osnovu interne analize rada hlađenja, sa temperaturom podešenom na 22 °C i korištenjem automatskog režima rada na 4 sata, na sobnoj temperaturi od 33 °C i vanjskoj temperaturi od 35 °C. Testirani model je bila AM080AXVGGH/EU vanjska jedinica povezana s unutrašnjim jedinicama AM083NN4DBH1 i AM145NN4DBH1 sa 25 m cijevi. Proteklo vrijeme je mjereno kada je temperatura u prostoriji dostigla 25 °C. ⁴ Tanji vod za tekućinu može se koristiti između vanjske jedinice i prve grane unutrašnjih jedinica. Prečnik tanje cijevi će varirati u zavisnosti od prečnika cijevi koja se uobičajeno koristi. Možda neće biti dostupno kod određenih uslova instaliranja i nije kompatibilno sa određenim AI funkcijama vanjskih jedinica. Molimo da kontaktirate Samsung tehničke stručnjake za sva pitanja u vezi dostupnosti i za više detaljnih informacija. ⁵ Na osnovu internih mjerenja. U slučaju da se koristi tanja cijev umjesto normalne cijevi za glavnu cijev za tečnosti kod istog kapaciteta sistema za klimatizaciju, količina rashladnog sredstva može se smanjiti za 28 % u prosjeku. ⁶ DVM S2 je opremljen uvećanim izmjenjivačem toplote, visokoučinkovitim izolovanim bipolarnim tranzistorom (IGBT), poboljšanim modulom napajanja unutar inverterskog sistema i aerodinamičnim nazubljenim ventilatorom, i koristi superiorni Samsung spiralni kompresor. Ove tehnologije čine jedinicu energetski učinkovitijom u odnosu na prethodnu generaciju DVM S asortimana.