Njihuni me pompën tonë të re të ngrohjes me R290

Lëvizni poshtë

Samsung EU SEACE R290 11681Samsung EU SEACE R290 11681

Zbuloni zgjidhjen tonë të re për shtëpinë

Njihuni me edicionin më të ri të linjës së pompave të ngrohjes Samsung EHS: EHS Mono R290, një zgjidhje ngrohjeje për banesa. E disponueshme në një gamë të gjerë kapacitetesh -5, 8, 12 dhe 16 kW-, EHS Mono R290 përdor R290: një freon me GWP shumë më të ulët (vetëm 3) në krahasim me freonet e tjera. Krahas GWP më të ulët, EHS Mono R290 u siguron vazhdimisht konsumatorëve ujë të nxehtë deri në 75°C¹ për qëllime ngrohjeje shtëpiake. Kjo mund ta bëjë një zëvendësim të përshtatshëm të sistemit të ngrohjes në hapësirat e vjetra të banimit. Ai vjen me rendiment të qëndrueshëm ngrohjeje për shkak të zonës më të madhe të transferimit të nxehtësisë, duke i mundësuar rendiment ngrohjeje 100% në temperatura të ulëta sa -10°C¹.


Pompa jonë e ngrohjes me temperaturë të lartë dhe zhurmë të ulët

Falë teknologjive novatore të reduktimit të zhurmës, EHS Mono R290 punon qetë me nivele zhurme të ulëta deri në 35 d(BA)². Njësia e jashtme e pompës së ngrohjes përmban një sistem izolimi të zërit me dy shtresa, të pajisur me një dizajn të patentuar Groove Grid , i cili me efikasitet bllokon dhe thith zhurmën e prodhuar nga pjesët e ngjeshjes dhe dridhjet. 

Samsung EU SEACE R290 11624

Temperatura të ujit të ngrohtë deri në 75°C

Shumë shtëpi të vjetra në Evropë ende përdorin radiatorë të cilët kërkojnë një temperaturë uji të ngrohtë prej 65°C ose më të lartë për të ngrohur dhomat në mënyrë efikase. EHS Mono R290 i ri është në gjendje të sigurojë vazhdimisht ujë të ngrohtë deri në 75°C¹ për qëllime të ngrohjes së banesës. Kjo mund ta bëjë një zëvendësim të përshtatshëm të sistemit të ngrohjes në hapësirat e vjetra të banimit që kanë qenë më parë të varura nga kaldaja me gaz për nevojat e tyre për ngrohje.

SAC EHS R290 F002 Hot Water Temperature of up to 75C A(1)
Samsung EU SEACE R290 12032

Një gamë më e gjerë kapacitetesh

EHS Mono R290 disponohet në një gamë më të gjerë kapacitetesh që përshtaten me kërkesa të ndryshme të projektit – 5, 8, 12 dhe 16 kW. Njësitë 5 dhe 8 kW janë vetëm 850 mm në lartësi, krahasuar me njësitë më të mëdha 12 dhe 16 kW që janë afro 1000 mm.

Gjeni një instalues

E krijuar për të punuar me R290

EHS Mono R290 ka potencial shumë më të ulët për ngrohje globale (GWP) në krahasim me freonet e tjera. Vetëm 3. Rregulloret e reja të BE-së për gazet e fluorinuara (gazet F) përcaktojnë se, duke filluar nga viti 2025, freonet nuk duhet të tejkalojnë 150 GWP. Me EHS Mono R290, Samsung po ofron një zgjidhje të përmirësuar të mbrojtjes mjedisore për banesat në krahasim me zgjidhjet që përdorin freone të tjera. EHS Mono R290 përdor R290 si freon në vend të R32 që përdoret ende aktualisht. Për shkak të përdorimit të R290, komponentët e brendshëm të njësisë janë përshtatur në krahasim me një pompë të zakonshme ngrohjeje Mono. Këto përshtatje mbështesin ndarjen e R290 dhe të pjesës tjetër të sistemit.

EHS R290 Mono Lifestyle Image 01

Lidhje inteligjente

SmartThings Energy⁴ ofron sistemet më të fundit të menaxhimit të energjisë në shtëpi dhe kursime reale të energjisë përmes njohurive të pasura, automatizimeve të kursimit të energjisë dhe mbështetjes për përdoruesit që të lëvizin drejt një shtëpie neto zero. Pasi të lidhen, përdoruesit mund të monitorojnë përdorimin e energjisë dhe me modalitetin e kursimit të arrijnë kursime të mundshme në konsumin e energjisë⁵.

Samsung EU SEACE R290 11408
samsung training installer 2

Gjeni një instalues

Kontaktoni me një instalues Samsung pranë jush për këshilla të përshtatura për situatën dhe nevojat tuaja dhe për të instaluar pompën ideale ngrohëse ose sistemin e kondicionerit.
Gjeni një instalues

1. Temperatura e ujit në largim kur temperatura  e jashtme është -10~35°C. Uji i ngrohtë për banesa (DHW) në largim nga depozita DHW është 70°C kur temperatura e jashtme është -10~43°C. Rezultatet mund të ndryshojnë në varësi të kushteve konkrete të përdorimit.

2. Bazuar në testimin e brendshëm të njësisë të jashtme EHS Mono R290. Niveli i zhurmës matet 3 m larg pjesës së përparme të njësisë së jashtme, në ambient pa jehonë me temperaturë të jashtme prej 7°C. Rezultatet mund të ndryshojnë në varësi të faktorëve mjedisorë dhe përdorimit individual.

3. Nr. i patentës: P2022-0012826

4. Ofrohet në pajisje me Android dhe iOS. Kërkohet një lidhje me Wi-Fi, një llogari në Samsung dhe një set Wi-Fi (MIM-H04N) opsional.

5. Shuma e kostove të kursyera varet nga faktorë të ndryshëm si plani i energjisë elektrike i përdoruesit, temperatura e brendshme/jashtme dhe kushte të tjera të përdorimit. Me aplikacionin SmartThings, përdoruesi mund të programojë për shembull njësinë e brendshme përkatëse Samsung kur çmimi i energjisë elektrike ofrohet me çmimin më të ulët ose të fikë njësinë konsumin e energjisë.