ERV: ventilacija za vaš poslovni prostor

Listajte prema dole

P226 227 shutterstock 575241232

Kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru može imati značajan uticaj na zdravlje, udobnost i produktivnost¹. Zato ERV (ili ventilacija sa rekuperacijom energije) sistem može napraviti razliku u održavanju zdravog unutrašnjeg okruženja u zajedničkim prostorima. Bez obzira radi li se o kancelariji, školi ili maloprodajnom prostoru.

Kako radi ERV?

Samsung ERV sistemi su ventilacijska rješenja koja poboljšavaju kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru i temperature razmjenom ustajalog unutrašnjeg vazduha svježim vazduhom spolja dok obnavlja energiju iz izlaznog vazduha. Ovo se radi pomoću izmjenjivača topline koji prenosi toplinu i razmjenjuje vlagu iz izlaznog vazduha u predkondicioniranje ulaznog vazduha. ERV sistemi obezbjeđuju konzistentan protok svježeg vazduha, stvarajući prijatnu i osvježavajuću atmosferu za stanare. Naše ERV Plus jedinice mogu se čak povezati sa Samsung VRF (Variable Refrigerant Flow) sistemom kako bi se formiralo kompletno rješenje za kontrolu klimatizacije.

Samsung Schematics-Ventilation-New

Glavne karakteristike ERV sistema

Poboljšan kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru

Opcionalni senzor CO₂ omogućava ERV-u da detektuje nivoe CO₂ i automatski šalje svjež vazduh u prostoriju. Održavanje željenog nivoa vlažnosti u zatvorenom prostoru može se postići opcionalnim kompletom ovlaživača vazduha, koji efikasno balansira nivoe vlage.

Istražite druga komercijalna rješenja za klimatizaciju

Ipak tražite drugu vrstu rješenja za komercijalne klima uređaje? Istražite naše različite opcije.
 • schematic CAC

  Komercijalni split

  Komercijalni split klimatizacijski sistemi su dizajnirani da rashlađuju ili griju veće površine koje zahtijevaju veće kapacitete i (više) unutrašnjih jedinica kako bi funkcionisale usklađeno. Ovo rješenje je optimalno za male do srednje poslovne prostore kao što su restorani, maloprodajni prostori ili kancelarije.
 • Samsung Schematics VRF LowBuilding

  VRF (Varijabilni protok rashladnog sredstva)

  VRF (Varijabilni protok rashladnog sredstva) je sistem klimatizacije koji koristi rashladno sredstvo za kontrolu protoka grijanja i hlađenja kroz zgradu, omogućavajući individualnu kontrolu temperature u različitim zonama ili prostorijama.
 • Samsung Schematics VRF Chiller LowBuilding

  HVM (Hidro varijabilni višestruki) hladnjak

  Tradicionalni sistemi klimatizacije obično koriste vazdušne kanale za distribuciju zagrijanog ili hlađenog vazduha kroz zgradu. Za razliku od njih, HVM sistem hladnjaka je tip klimatizacijskog sistema koji koristi vodu za hlađenje ili zagrijavanje vazduha u zgradi. Radi tako što cirkuliše hladnu ili toplu vodu iz centralne jedinice u različite dijelove zgrade kroz vodovodne cijevi.
samsung training installer 2

Instaliranje ventilacije

Bilo da želite nadograditi svoj postojeći ERV sistem ili instalirati novi, Samsung pruža širok asortiman opcija koje će se uklapati u Vaše specifične potrebe. Radimo sa kvalifikovanim i iskusnim instalaterima koji mogu da Vas posavjetuju o pravoj konfiguraciji i instalaciji ventilacionog sistema za Vaše poslovanje. Javite nam se da saznate više.
Pronađite instalatera

¹ Cincinelli A, Martellini T. Kvalitet i zdravlje vazduha u zatvorenom prostoru. Int J Environ Res Javno zdravlje. 2017 Oct 25;14(11):1286. doi: 10.3390/ijerph14111286. PMID: 29068361; PMCID: PMC5707925. - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5707925/ ² Za detaljnije informacije o proizvodu i tehničke specifikacije, molimo konsultujte specifične stranice proizvoda u Katalogu proizvoda. - https://samsung.dcatalog.com/v/Commercial-(COM)-ENG/?page=230 ³ Dostupno na Android i iOS uređajima. Obavezni su Wi-Fi konekcija i Samsung nalog. ⁴ Nivoi zvuka između 22 – 24 dB, zavisno od brzine protoka vazduha odabrane ERV jedinice. Na osnovu interne analize. Rezultati mogu varirati ovisno o faktorima okoline i individualnoj upotrebi.